UrosTopic-16-framedNa svetovni dan knjige, ki se je zvečer prevesil tudi v noč knjige in na praznik vseh, ki imamo knjige radi, smo pripravili literarno srečanje z naslovom Kdor verjame, vidi.

V četrtek, 23. 4. 2015 nas je obiskal mladi literarni gost Uroš Topić, ki je s sedemnajstimi leti napisal svoj prvi fantazijsko-realistični roman Emma Storm-Bratovščina Culis. Je maturant novomeške gimnazije, urednik šolskega časopisa Stezice, pisec bloga Stilopis in še marsikaj. Srečanje je zaokrožilo letošnje izredno uspešno Tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje, ko so dijakinje osvojile štirinajst bronastih, štiri srebrne in dve zlati priznanji. Emma in Amis, glavni literarni osebi iz omenjenega romana, sta nam dala veselje za pisanje in ustvarjalna krila za druženje.

Uroš Topić je bil izjemno duhovit, prijeten in zanimiv sogovornik. Prisotne dijake je navdušila njegova ustvarjalna moč na različnih področjih: pisanje, oblikovanje oblačil, igranje klavirja, risanje. Svoje cilje uresničuje, ker verjame vase in razvija svoje talente. Pri vodenju pogovora sta sodelovali Ajda Bistan (1. č) in Blažka Močnik (2. č).

Srečanje bo vsem prisotnim ostalo v nepozabnem spominu. Z vsako dobro prebrano knjigo vstopamo v višji svet, ki nam pomaga razumevati sebe in svet okrog nas. Literarno srečanje je naš prispevek k navduševanju dijakov za branje dobrih knjig.

Zapisala: Andreja Kordiš

Dostopnost